Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Sommarkul

I sommar ordnas extra många aktiviteter för barn och unga mellan sex och 15 år. Gå på cirkusskola, sjung allsång med Dolly Style, skapa berättelse med hjälp av en robot och mycket, mycket mer. Alla aktiviteter är gratis att delta i.

Syftet är att ge barn och unga stimulans och personlig utveckling. Aktiviteterna ska också främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrund.

– Vi har försökt ordna aktiviteter i olika delar av kommunen och utspritt över hela sommaren för att göra det möjligt för så många som möjligt att delta. Jag hoppas alla hittar något som passar och att det ger positiva och roliga upplevelser, säger Stewe Jonsson.

Här är alla aktiviteterna:

Bondesafari

I sommar kan djurälskande och nyfikna barn göra bondgårdsbesök på gårdar i Vetlanda kommun tillsammans med en förälder. Aktuella besöksdatum, mer information och hur du anmäler dig.länk till annan webbplats

Arrangör är Studieförbundet Vuxenskolan och Lantbrukarnas Riksförbund.

Junis dagläger "sommarkul"

Är du 6-13 år? 31 juli till 4 augusti hålls dagläger i IOGT-NTOs lokaler på Kullgatan i Vetlanda. Under veckan kan du pyssla, göra samarbetsövningar, utflykter och mycket mer. Anmälan görs via Junis (IOGT-NTO:s Juniorförening)länk till annan webbplats.

Frågor ställs till Sofia Klasson via e-post: sofia.klasson@junis.org eller på telefon 076-033 34 99. Anmäl också eventuella matallergier.

Arrangör är IOGT-NTO:s Juniorförening.

Åk på äventyr med fritidsgården Zonen

Häng med fritidsgården Zonen till Nordens Ark, Liseberg, guidning på Varbergs fästning och shopping i Ullared. Du får bussresa, inträde, åkband (Liseberg) och lunch. Barn under 13 år måste ha föräldrar med sig.

Datum för resorna:

  • Nordens Ark 19 juni (fullbokat)
  • Liseberg 21 juni (fullbokat)
  • Liseberg 14 augusti Obs! Nytt datum. (fullbokat)
  • Varberg/Ullared 17 augusti (fullbokat)

Arrangör är Vetlanda kommun.

Allsång med Dolly Style

Onsdagen den 28 juni blir det allsång i Forngården. Gratis för alla upp till och med 19 år. Dolly Style är med och sjunger flera låtar. Autografer och kramar utlovas efter showen.

Arrangör är Skirö AIK.

SommarZonen

Fritidsgården Zonen flyttar ut till Korpstugan i Östanå under veckorna 28-32. Vardagar, klockan 10.00-16.00 kommer vi att göra massa aktiviteter, bland annat bada, sola, fika, cykla i terräng, spela frisbeegolf och beachfotboll. SommarZonen riktar sig till åldern 10-19 år. Ingen anmälan krävs.

Arrangör är Vetlanda kommun.

Sommarhäng på biblioteket

Pyssla, låna böcker och fika! Sommarbokshäng på Vetlanda Bibliotek den 20 juni klockan 13.00-19.00. Ingen anmälan krävs.

Arrangör är Vetlanda kommun.

Gratis bad i badhus

Under hela sommarlovet badar du som är född 2001 eller senare hos Bad & Gym i Myresjö simhall och Vetlanda Badhus (observera att Vetlanda badhus bassäng är stängd för underhåll under stor del av sommaren.) Om du är 13 år eller yngre måste du ha sällskap av en vuxen (någon som är 18 år eller äldre).

Sommaronsdag i Kantarellen

Musik, lek och spel! Kom till Kantarellens fotbollsplan den 9 augusti klockan 14.00-17.00. Ingen anmälan krävs.

Arrangör är Vetlanda kommun.

Barnens dag blir Hoppborgsdagen!

Söndagen den 20 augusti anordnas Hoppborgsdag vid gräsplanen vid McDonalds. Hoppa i hoppborgar, blås såpbubblor och drick gratis dricka! Aktiviteterna börjar klockan 12 och håller på till 17. Ingen föranmälan krävs,

Arrangör är Hyresrättsföreningen Kantarellen/Smörsoppen.

Skapa berättelse med robot

Kom och skapa en berättelse med hjälp av en Bluebot, som är en liten rolig robot! Du som är 9-12 år är välkommen vid någon av våra fyra workshops, den 27 juni, 4 juli, 8 augusti och 15 augusti klockan 10.00-12.00 på Vetlanda Bibliotek. Max 9 deltagare per workshop. Anmäl dig till skapa berättelse med robot här!

Arrangör är Vetlanda kommun.

Målarskola på Freja

Gillar du att måla och uttrycka dig med färg och form? På målarskolan kan du lära dig att måla med olika tekniker och färger. Målarskolan pågår 31 juli-4 augusti, klockan 10.00-13.00 på Freja, Vitalagatan 42 i Vetlanda. Handledare för målarskolan är Camilla Björklund, Gun-Britt Sundstedt och Ann-Britt Farmare.

Anmäl dig till Ann-Britt Farmare på telefon 070-810 82 00 eller via e-post: abfarmare@gmail.com. Max 16 deltagare.

Arrangör är Vetlanda kommun.

Kalas i parken

Melodier från hemlandet, grannlandet och drömlandet slingrar sig ut över Vetlanda Folkets park och bjuder upp till dans. Som från ingenstans tar en scenshow form med cirkusartister, clowner och musiker. Med hjälp av publiken bullas det upp till kalas.

Fysisk komik, imponerande cirkuskonster och musik från världens alla hörn är ingredienserna i denna färgsprakande familjeföreställning som spelas utan ord. Clownerna gör sitt bästa och vänder upp och ner på allt, inklusive sig själva för att kalaset ska bli ett riktigt kalaskalas! Dessutom bjuds det på fika och glass!

Upplev ”Kalas i parken” den 18 juli klockan 14.00 i Vetlanda Folkets park. Familjeföreställningen riktar sig till barn i åldern 6-15 år. Ingen anmälan krävs.

Arrangör är Vetlanda Folkets Park.

Bygg och flyg drake i Holsbybrunn och Korsberga

Lär dig att bygga och flyga drake! Kursen hålls den 4 juli på fotbollsplanen Brunnsvallen i Holsbybrunn och den 5 juli på fotbollsplanen Salomonslyckan i Korsberga. Ta gärna med ett mellanmål! Anmäl dig till bygg och flyg drake här!

Arrangör är Vetlanda kommun.

Sommarlek i Forngården

Lek i Forngården under veckorna 25-33. Onsdag-fredag, klockan 16.00-18.00 finns lekledare och lekredskap på plats. I Forngårdens sommarservering kan du köpa glass, våfflor och mycket mer. Sommarlek vänder sig till dig som är 6-10 år. Ingen anmälan krävs.

VetlandaFesten

Lördag den 27 maj är det folkfest i Vetlanda centrum. Klockan 10-16 finns tivoli, uppvisningar och massor med prova-på-aktiviteter. Från förmiddag till sent in på natten varvas uppträdanden av lokala och rikskända artister från två scener på Stortorget och Bibliotekstorget. Ta chansen att se Sabina Ddumba, Ansiktet, Zillah och Totte och många många fler.

Arrangör är Vetlanda kommun.

Gå på cirkusskola

Är du i åldern 6-10 år (förskoleklass till och med årskurs 4) och vill gå på cirkusskola i sommar? Melinda & Mattias håller lekfulla lektioner i jonglering och akrobatik med fokus på balans, styrka, koordination, tillit och samarbete.

Anmälan görs för en sammanhållen period om tre dagar och det ingår ekologisk frukt, bröd och dryck. Senast den 31 maj behöver vi din anmälan. Max 16 barn per plats. Anmäl dig till cirkusskola här!

Arrangör är Vetlanda kommun.

Bakgrund till satsningen på sommarkul

Det är ett statligt bidrag på 560 000 kronor från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor som har gjort det möjligt för Vetlanda kommun att ordna extra mycket sommarkul för barn och unga mellan 6 och 15 år i sommar. En del av bidraget går vidare till föreningar som ordnar aktiviteter, andra aktiviteter arrangeras av kommunen.

Kontakt

Stewe Jonsson

Stewe Jonsson

Kultur/Fritidschef
KoF Förvaltningschef, Kultur och Fritidsförvaltning
Telefon: 0383-974 60, 072-147 87 28
stewe.jonsson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-08-11

Synpunkt Vetlanda