Google Translate
Google Translate
vetlanda logotyp

Res till och från Vetlanda

Oavsett om du reser till vår vackra stad eller har planer på att ge dig ut på vägarna så finns det goda kommunikationer att tillgå i Vetlanda. På denna sida hittar du mer information om vilka valmöjligheter du har när du vill runt i eller till och från kommunen.

Det är Jönköpings länstrafik som styr kollektivtrafiken i Vetlanda kommun, både när det gäller buss och tåg. Besök Jönköpings länstrafiks hemsida Länk till annan webbplats. för mer information om priser, tider och biljettbokning.

Tåg

Varje dag finns möjligheten att ta tåget till och från Vetlanda resecentrum. Efter en halvtimmes restid har spåret tagit dig till järnvägsknuten Nässjö där du kan hoppa på ett anslutande tåg ut på stambanan. Se mer information om biljetter och priser på Jönköpings länstrafiks hemsida Länk till annan webbplats.. Det går också bra att boka biljett genom SJ Länk till annan webbplats. om du ska åka utanför Jönköpings län.

Buss

Vetlanda har täta bussförbindelser med Höglandets övriga kommuner, men också till angränsande län. Härifrån kan du resa med bussar från länstrafiken i alla Smålands län, Jönköpings länstrafik Länk till annan webbplats., Kalmar länstrafik Länk till annan webbplats. och Länstrafiken Kronoberg Länk till annan webbplats.. Besök gärna respektive länstrafiks hemsida för mer information om tider och priser.

Elbilspool och taxi

Förutom tåg och buss finns naturligtvis möjlighet att resa med bil, cykel eller till fots. Om du vill åka bil finns en modern och fräsch elbilspool att ansluta till. Det är Njudung Energi och Moveabout som driver elbilspoolen och du hittar information om elbilspoolen här Öppnas i nytt fönster..

Om du vill åka bil men inte vill köra själv finns också taxi som alternativ. I Vetlanda finns det lokala taxibolaget Taxi Touring. Se mer information på Taxi Tourings hemsida Länk till annan webbplats. eller ring telefon 0383‑191 00 för att boka en bil.