Vetlanda
Huvudmeny
Lyssna

Vklass i förskola, fritidshem och skola

Vklass är en lärplattform där du som vårdnadshavare får en överblick över ditt barns skolgång och/eller aktiviteter runt ditt barn i förskolan och fritidshemmet. Det underlättar för dig som vårdnadshavare att engagera dig och stötta ditt barn i förskolan och skolan och ökar din insyn.

Vklass logotyp

I Vklass kan elever, vårdnadshavare och personal på ett smidigt och enkelt sätt ta del av information och kommunicera med varandra. Bland annat är det enkelt att se information som berör ett visst lektionstillfälle, som aktuella läxor och lektionsmaterial.

Vklass används i kommunala förskolor och grundskolor, på Njudungsgymnasiet och Vetlanda Lärcentrum (vuxenutbildningen), men är inte tillgängligt för dig som har ditt barn hos en dagbarnvårdare.

Vad gör du i Vklass?

I Vklass anmäler du frånvaro. Du kan se ditt barns lektioner, närvaro och vad som är aktuellt på förskolan, fritidshemmet och skolan. Du kan också kommunicera med personalen.

Om du behöver ändra ditt schema permanent gör du det i både Dexter och Vklass. Tillfälliga ändringar i barnets schema gör du i Vklass. 

Dexter används fortfarande inom förskola och fritidshem för att ansöka om plats, ändra inkomst och säga upp plats.

Fyll i dina kontaktuppgifter

När du loggar in första gången ber vi dig lägga till mobilnummer/e-postadress. Det gör du under inställningar (via dator eller app).

Vklass via din dator

För att nå detaljerad information, exempelvis elevdokumentation och omdömen, krävs säker inloggning med exempelvis BankID:

Vklass via en app

Vklass finns som en app i din mobiltelefon eller surfplatta. Via appen når du enkelt daglig information och kan anmäla frånvaro, men för att se elevdokumentation och omdömen krävs inloggning via dator med BankID.

Här kan du hämta appen för Vklass:

Du som är vårdnadshavare får ett personligt brev med de inloggningsuppgifter som du behöver för att kunna logga in i Vklass via appen. 

Har du redan ett konto och har glömt ditt användarnamn eller lösenord? Gå in i appen och klicka på Hjälp eller få nytt lösenord/få veta ditt användarnamnlänk till annan webbplats här.

Kontakt

InfoCenter

Telefon: 0383-971 00
infocenter@vetlanda.se

Besöksadress:
Storgatan 5B, 574 32 Vetlanda​

Öppettider 1 juni till 31 augusti:

  • Måndag–fredag klockan 10.00-16.30
  • Lördag klockan 10.00-14.00

Öppettider 1 september till 31 maj:​

  • Tisdag–fredag klockan 10.00–16.30
  • Helgaftnar och helgdagar stängt

Senast uppdaterad 2017-08-30

Synpunkt Vetlanda