Gå till innehåll
4 Servicemeddelanden
4 Servicemeddelanden

Vetlanda kommun lanserar ny webbplats

Kommun och politik
Publicerad:

Nu finns information om Vänliga Vetlanda och kommunens service och tjänster samlade på en webbplats – vetlanda.se. Webben är anpassad för mobil och är utformad för att göra det lätt för Vetlandabor och besökare att hitta rätt.

En webbsida med en sökruta, huvudingångar och evenemang.

Den nya webbplatsen lanserades den 12 juni 2024.

– Vi har nu en tillgänglig och användarvänlig webbplats som dessutom är kryddad med lite AI-funktioner. AI ska göra det enkelt för besökaren att hitta rätt, men också få inspirerande och passande tips för vidare läsning, säger Ulrika Svensson, projektledare för den nya webbplatsen.

Den nya webben är responsiv, det vill säga fungerar på alla sorters enheter, och utgångspunkten har varit att den ska fungera bäst i mobil eller surfplatta som flest använder. Ökad tillgänglighet har också varit i fokus för att alla ska kunna tillgodogöra sig informationen.

– Nytt är att våra e-tjänster går att hitta direkt via sökfunktionen. Evenemangs­kalendern har också fått sig ett lyft och jag hoppas du som arrangör fortsätter att bidra med upplevelser, säger Ulrika.

Två webbplatser blir en

Det är de tidigare webbplatserna vetlanda.se och kommun.vetlanda.se som nu blivit en gemensam webb. Bakgrunden till att slå ihop sidorna är att vi fick feedback om att många inte hittade när de sökte för de visste inte var gränsen mellan de två webbarna gick. Att ha allt samlat ger oss nya möjligheter att mixa den kommunala informationen med platsens attraktivitet på ett sätt som ska gynna användaren.

– Tveka inte att höra av dig om du har synpunkter på den nya webben, uppmanar Ulrika Svensson. Det är nu när vi har lanserat som arbetet egentligen börjar för en användarvänlig webb kräver ständig förbättring och utveckling.

Prenumerera på nyheter

Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på nyheter och servicemeddelanden via e-post. Har du prenumererat på nyheter tidigare? Då måste du anmäla dig igen! Vi har inte flyttat över prenumeranterna eftersom vi vill att du själv hanterar dina personuppgifter och aktivt väljer att du vill prenumerera.

Kontakt

Ulrika Svensson

Biträdande kommunikationschef

Telefon: 0383-97271

E-post: ulrika.svensson@vetlanda.se

Sidfot

Öppet idag: 08:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00