Gå till innehåll
3 Servicemeddelanden
3 Servicemeddelanden

Nya planer för Östanå Värdshus

Kommun och politik
Publicerad:

I april i år köpte Vetlanda kommun Östanå Värdshus. Syftet var inledningsvis att skapa en mötesplats med utbildningsmöjligheter för Teknikspåret, men under processens gång blev det i stället aktuellt att hyra ut lokalerna. Eksjö Hotell & Restaurang Förvaltning AB har nu skrivit under en avsiktsförklaring för att köpa Östanå Värdshus.

Värdshuset i Östanå

I avsiktsförklaringen framgår det att kommunen är villig att sälja Östanå i Vetlanda Fastighets AB till Eksjö Hotell & Restaurang Förvaltning AB med Jonas Persson i spetsen. För att få ekonomi i verksamheten ser Jonas Persson att de behöver erbjuda övernattning i lokalerna. Företaget ska tillsammans med kommunen undersöka möjligheten att skapa rum utan att förändra fastighetens karaktär. Östanå Värdshus ska fortsätta vara ett besöksmål och det tillåtas inte bli en privatbostad.

Vi är väldigt nöjda med planerna och det här kan bli riktigt bra för Vetlanda, säger Robin Wallén Nilsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen fattar beslut om avsiktsförklaringen den 23 oktober 2024. Ett villkor från köparen är att det ska gå att erbjuda övernattning, annars faller alla delar av avsiktsförklaringen. Efter beslutet inleds process med bygglov och om det behövs en ny detaljplan.

Sidfot

Öppet idag: 08:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00