Gå till innehåll
4 Servicemeddelanden
4 Servicemeddelanden

Dagverksamhet Norrängen

Dagverksamheten Norrängen riktar sig till personer med demensdiagnos. Verksamheten finns på Norrgården i Vetlanda och tar emot gäster måndag till fredag. Sysselsättningen inriktas på dagliga rutiner.

Vill du ha hjälp att fylla i din ansökan eller har frågor kontaktar du bistånds­handläggarna via kontaktcenter.

Aktiviteter

Personalen ordnar regelbundna aktiviteter som är individuellt anpassade, och aktiviteter för hela gruppen av gäster. Årstiderna är en naturlig utgångspunkt när man planerar olika aktiviteter. Det kan vara högläsning, promenader, utflykter och musikunderhållning.

Kost och måltider

Norrängens måltider levereras av måltidsservice. Menyn utgår från svensk husmanskost och de kostråd som är viktiga för äldre. Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika ger en bra inramning till en vanlig dag på Norrängen.

Måltidskostnaden följer prislistan för måltider.

Hur tar jag mig till Norrängen?

Norrängen finns på Norrgården i Vetlanda.

Om du inte kan ta dig till Norrängen på egen hand eller via anhörig, finns möjlighet att ansöka om färdtjänst hos Jönköpings länstrafik Länk till annan webbplats.. Resorna är kostnadsfria.

Norrängens målsättning är att ha ett salutogent synsätt. Det innebär att se till det friska och se varje individ som gästar dagverksamheten.

Kontaktperson

Alla gäster har en utsedd kontaktperson i personalgruppen, men all personal har ett gemensamt ansvar för gästerna. Kontaktpersonen är den du vänder dig till när du har frågor om verksamheten eller vill lämna information om din anhörig.

Individuell omvårdnadsplan

Norrängens dagverksamhet använder en genomförandeplan för att förverkliga de målsättningar som gemensamt tas fram för varje gäst.

Välkomstsamtal

Kontaktpersonen ansvarar för introduktion på dagverksamheten. Även anhöriga kan delta om du så önskar.

Säkerhet

Personalen jobbar efter de riktlinjer kring säkerhet som tagits fram i Vetlanda kommun.

Övriga resurspersoner

Kommunens demenssjuksköterska ingår som en viktig resursperson i Norrängens verksamhet. På plats finns även kommunens anhörigkonsulent.

Senast uppdaterad: