Gå till innehåll
4 Servicemeddelanden
4 Servicemeddelanden

Träningsviljan

Med ledordet motivation vänder sig verksamheten Träningsviljan till personer som bor i ordinärt boende och som har behov av att bibehålla och förbättra sina fysiska och kognitiva funktioner.

Verksamheten är ett led i äldreomsorgsplanen. I äldreomsorgsplanen förklaras behovet av förebyggande åtgärder för att invånarna ska kunna klara sig utan kommunens hjälp så länge som möjligt. Det är bibehållande och rehabiliterande träning som minskar behov av kommunala insatser och som möjliggör kvarboende i ordinärt boende.

Kommunens sjukgymnaster och arbetsterapeuter bedömer brukarens behov av träning och rapporterar till personalen på Träningsviljan. Personalen på Träningsviljan kontaktar brukaren och i samråd med brukaren görs eventuellt ett hembesök för vidare översyn av behov. På Träningsviljan får brukaren stöd och hjälp genom en varierad träning anpassad efter specifika behov.

Träningsviljan erbjuder upp till två träningspass per vecka under en 5–10 veckorsperiod. Detta kan justeras efter behov och bedöms av personal på Träningsviljan och rehabpersonal.

Att gå hos Träningsviljan är kostnadsfritt för brukaren.

Hur tar jag mig till Träningsviljan?

Träningsviljan finns på Bäckagården i Vetlanda.

Om du behöver finns möjlighet att ansöka om färdtjänst hos Jönköpings länstrafik Länk till annan webbplats.. Resorna är kostnadsfria.

Senast uppdaterad: