Kontakt
Dela
Lyssna
Vetlanda
Kontakt
Dela
Lyssna

Invandring och integration

Du som är ny i Sverige och Vetlanda har möjlighet att lära dig svenska, få introduktion i det svenska samhället och vägledning till arbete eller utbildning

Integrationsenheten Navet i Vetlanda är en väg in för vuxna och barn som är nya i Sverige. På Navet finns förberedande skola och förskola, förenings­konsulent och en informations­disk.

På Navet kan du:

  • Få råd och stöd i olika ärenden, till exempel kontakt med myndigheter, över­sättning, söka bostad och hur du betalar dina räkningar.
  • Som förälder få information om hur den svenska skolan fungerar.
  • Läsa litteratur, tidningar och låna dator.
  • Få information om våra aktiviteter och övriga evenemang i Vetlanda.

Navet finns på Norrvägen 2B i Vetlanda. Vi har öppet måndag, tisdag och torsdag, klockan 13-17.

Förskola och skola för nyanlända elever

Alla nyanlända barn och ungdomar som kommer till Vetlanda ska skolas in på Navet. ​Boka en mötestid via Navets reception på telefon 0383-967 30 eller skicka e-post till navet@vetlanda.se.

På Navet förbereder vi barn och ungdomar för skolstart genom att kartlägga skol­bakgrund och de kunskaper som barnet har med sig. Barnen och ungdomarna är på Navet i 4-8 veckor för att sedan börja på någon av Vetlanda kommuns förskolor och skolor.

Navet Vetlanda

Telefon: 0383-967 30
navet@vetlanda.se

Besöksadress: Norrvägen 2B i Vetlanda

Undervisning i svenska (SFI)

Utbildning i det svenska språket för dig som är ny i Sverige och inte har svenska som modersmål. Utbildningen finns på Vetlanda Lärcentrum.

Hyr ut bostad till nyanländ