Restaurang Gärdet
Dagens lunch
Vi börjar med á la carte-lunch från och med fredag 29 augusti. Övriga datum är 5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10 och 23/10. Boka bord på 0383-976 20. Vi erbjuder även vanlig Dagens rätt för drop in 29/8, 5/9, 12/9, 19/9 och 26/9.
Gärdet är en lunchrestaurang som drivs av restaurangutbildningarna på Njudungsgymnasiet och Vetlanda Lärcentrum. Det är en mycket populär restaurang som bjuder på vällagad mat från grunden.
.webp)
Restaurang Gärdet drivs av två olika utbildningar – en gymnasieutbildning och en vuxenutbildning. I restaurangen som ligger centralt i Vetlanda serveras dagens lunch på vardagar klockan 11.30–13.30 då eleverna går i skola. Vid lov, studiedagar och andra aktiviteter för eleverna är restaurangen stängd. Onsdagar är restaurangen stängd.
Restaurangen är till för att förbereda eleverna för olika yrken i restaurang- och måltidsnäringen. Härifrån kan du boka mat och catering förutsatt att önskemålen passar in i elevernas utbildning. Du hittar restaurangen på Mogärde seniorboende.
-
Vecka 38
Måndag
Dagens rättTjocka revben med äppel- och ingefärssås, äppelmos och kokt potatis.Dagens vegetariskaTomat- och ostpaj med sauterad purjolök.Dagens extraGratinerade sejfilé med vitvinssås, citronklyfta och dillvippa.
Tisdag
Dagens rättGrillat kycklingbröst med dragon- och senapssås, råstekt potatis och baconfrästa haricots verts.Dagens vegetariskaHalloumicarbonara med svartpeppar, Grana Padano och äggula.Dagens extraUgnstekt kummelfilé Grenoble-rödbetor, kapris och brynt smör. Kokt potatis och riven pepparrot.
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rättMannerströmmingar-stekt marinerad strömmingsfilé med smält smör, lingon och potatismos.Dagens vegetariskaGyllengul lasagne med morötter, tomat och gröna linser.Dagens extraBoeuf Bourguignon-fransk husmansgryta med rött vin, nötkött, svamp, rökt sidfläsk och smålök.
Fredag
Dagens rättKalvfärsjärpar med svampsås, sockerärtor och pommes chateau.Dagens vegetariskaGul ärtsoppa med mejram och timjan. Senap. Dessert:Tunna pannkakor med sylt och grädde.À la carte, boka bord på 0383 976 20. FörrättCaprese - färska tomater, mozzarella och basilika på husets durumbröd med lufttorkad skinka och basilikaolja.Joppes räksallad på husets vis med rhode islandsås och pain riche.VarmrättKryddstekt hjortrygg med Madeirasås, rotselleripuré och potatiskaka.Ugnsbakad laxloin med lökfräst bladspenat, gräslökshollandaise och pommes duchesse.DessertCrème brûlée med mangosorbet, färska bär och kokossmul.Key lime pie med passionsfruktssås.
Öppna på en egen sida för utskrift
Priset på Dagens rätt är och Dagens vegetariska 140 kronor. 130 kronor efter 12.30, gäller inte förbokningar. I dagens lunch ingår alltid bröd, dryck, sallad och kaffe.
Med reservation för ändringar.