Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Gymnasieskola

Vetlanda har en gymnasieskola, Njudungsgymnasiet. Här erbjuds ett brett utbud av utbildningar, såväl yrkesprogram som högskoleförberedande program, för att ge en bra grund för framtida studier och yrkesval. Det finns också möjlighet att kombinera studierna med vissa idrotter.

Med 14 nationella program erbjuder Njudungsgymnasiet ett stort utbud av individuella möjligheter i din utbildning. Vi vill ge dig kunskaper för livet. Med det menar vi goda kunskaper för dina fortsatta studier eller för ditt kommande arbete, men också livskunskaper att ta med dig i livet. Elevinflytande och elevansvar är mycket viktigt och vi arbetar ständigt med att utveckla detta.

Oavsett val av program kan du läsa in grundläggande behörighet till högskolan under din gymnasietid. Du kan också kombinera ett flertal idrotter med studierna.

Njudungsgymnasiet har ett nära samarbete med det lokala näringslivet och är certifierade inom flera områden, bland annat som Teknikcollege och vård- och omsorgscollege. Certifieringarna är en kvalitetsstämpel som visar att skolan tillsammans med aktuell bransch utvecklar utbildningar utifrån de krav branschen ställer.

Drygt 1 000 elever går på Njudungsgymnasiet. Oavsett vad du vill bli, om du vill läsa vidare eller gå direkt till jobb, har vi något som passar dig.

Ansök senast 1 februari

Om du är folkbokförd i Vetlanda kommun så gör du din ansökan på webben senast den 1 februari. Inloggningsuppgifter får du av din studie- och yrkesvägledare i början av januari. Om du kommer från en annan kommun kontaktar du din hemkommuns antagningskansli.

Kontakt

Henrik Wågesson

Henrik Wågesson

Gymnasiechef
BU Chef/Adm pers, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-975 49, 070-378 32 16
henrik.wagesson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-05-17

Synpunkt Vetlanda