Vetlanda
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Vuxenutbildning

Den kommunala vuxenutbildningen i Vetlanda kommun finns samlad under ett tak på Vetlanda Lärcentrum. Här finns utbildning i svenska för invandrare (Sfi), särskild utbildning för vuxna (Lärvux), grundskole- och gymnasiekurser, yrkeshögskola och fristående högskolekurser.

Tillsammans arbetar vi för att hitta flexibla lösningar så att du ska kunna gå vidare i din utveckling mot arbete eller fortsatta studier. Kontakta studie- och yrkesvägledarna om du har frågor. De hjälper dig att hitta rätt utbildning och att planera dina studier.

Ansök via webben

Flera av våra kurser och utbildningar kan du söka när som helst under året. För mer information om utbudet och vad det innebär att studera på Vetlanda Lärcentrum – besök Vetlanda Lärcentrums webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhögskola i Holsbybrunn

Förutom den kommunala vuxenutbildningen kan du som vuxen studera på Ädelfors folkhögskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Folkhögskolan ligger i Holsbybrunn, cirka åtta kilometer från Vetlanda. Här kan man läsa in gymnasiekompetens eller skaffa sig en yrkesutbildning för att jobba som till exempel assistent eller inom friskvård. Här finns också speciella kurser som vänder sig till personer med olika funktionsnedsättningar, till exempel utbildningar som Teori och praktik samt Speldesign.

Kontakt

JennyMee Le Hir

JennyMee Le Hir

Rektor
BU Chef/Adm pers, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-976 15, 072-238 95 85
jennymee.lehir@vetlanda.se

David Thorn-Andersen

David Thorn-Andersen

Rektor
BU Chef/Adm pers, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-965 70, 073-833 34 26
david.thorn-andersen@vetlanda.se

Katrin Holmberg

Katrin Holmberg

Studie o yrkesvägledare
Vetlanda Lärcentrum, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-976 51
katrin.holmberg@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2017-08-24

Navigera vidare

Synpunkt Vetlanda