Restaurang Gärdet

  • Dagens lunch

Gärdet är en lunch­restaurang som drivs av restaurang­utbildningarna på Njudungsgymnasiet och Vetlanda Lärcentrum. Det är en mycket populär restaurang som bjuder på väl­lagad mat från grunden.

Ett bord uppdukat med bestick och glas.

Restaurang Gärdet drivs av två olika utbildningar – en gymnasie­utbildning och en vuxen­utbildning. I restaurangen som ligger centralt i Vetlanda serveras dagens lunch på vardagar klockan 11.30–13.30 då eleverna går i skola. Vid lov, studiedagar och andra aktiviteter för eleverna är restaurangen stängd. Onsdagar är restaurangen stängd.

Restaurangen är till för att förbereda eleverna för olika yrken i restaurang- och måltids­näringen. Härifrån kan du boka mat och catering förutsatt att önskemålen passar in i elevernas utbildning. Du hittar restaurangen på Mogärde senior­boende.

Meny vecka 48

Dagens rätt vecka 48, utskriftbar version. Pdf, 140 kB.

Höstens evenemang


Höstens affärsluncher

2/12 och 16/12. Bordsbokning rekommenderas.


I dagens lunch ingår alltid bröd, smör, dryck, sallad och kaffe.

Måndag

  • Bouillabaisse på Gärdets vis med tomat, vin, fänkål, skaldjur och saffransaioli.
  • Rödbetsbourguignon med lök, svamp, vin och persiljestekt potatis.
  • Kycklingschnitzel Cordon bleu med rostad vitlökssås och friterad potatis.

Tisdag

  • Kåldolmar/kålpudding med gräddsås, lingon, inlagd gurka och kokt potatis.
  • Spenat- och fetaostpaj med soltorkade tomater och oregano.
  • Pasta Carbonara-rökt tärnat sidfläsk, svartpeppar, äggula och Grana Padano.

Onsdag

  • Stängt

Torsdag

  • Stjerneskud-friterad torskfilé med grön sparris, curryremoulad, räkor och kokt potatis.
  • Soppa med kastanjechampinjoner och jordärtskockschips. Dessert:Chokladmousse med mörk rom.
  • Grillad tritip-stek med kallslagen bearnaisesås, gratinerad tomat. gröna bönor och friterad potatis.

Fredag

  • Porterstek med gräddsås, varma grönsaker, gelé, persilja och kokt potatis.
  • Pasta Arrabiata-tomat, chili, Grana Padano och färsk basilika.

Affärslunch

  • Sotad gravlax med klassiska tillbehör och Husets bröd.
  • Skomakarelåda-ryggbiff med potatispuré, rödvinssås, knaprigt bacon och gräslök.
  • Hjortronparfait med mylta, grädde och biscotti.

Bordsbokning rekommenderas.

Priset på Dagens rätt är 120 kronor och Dagens vegetariska 115 kronor.

Kontakt

Restaurang Gärdet
Kyrkogatan 16, Vetlanda
Telefon: 0383-976 20
E-post: daniel.andersson@vetlanda.se