
Vecka 12
Meny för Restaurang Gärdet.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Dagens rätt
Småländska isterband med persiljestuvad potatis, inlagda rödbetor och senap.
Dagens vegetariska
Kidneybönsbiffar med soltorkad tomat och persiljestuvad potatis.
Dagens extra
Panerad spättafilé med remouladsås, citron och kokt potatis.
Tisdag
Dagens rätt
Dansk sjömansbiff-pannbiff med lök- och ölbrässerad potatis, pepparrotscrème och inlagd gurka.
Dagens vegetariska
Tomat- och purjolökspaj med osttärningar och klippt smörgåskrasse.
Dagens extra
Rotmos med kokt rimmad bogfläsk, senap och kryddgrönt.
Onsdag
Restaurangen är stängd.
Torsdag
Dagens rätt
Kycklinglårfilé "Coq au vin" med rödvinssås, rökt sidfläsk, champinjoner och syltlök.
Dagens vegetariska
Rödbetssoppa med kål och gräddfilstopping. Dessert:NY-cheesecake med hallongelé.
Dagens extra
Ångad koljafilé med Sandefjordssås, persiljastompad potatis och citronklyfta.
Fredag
À la carte-lunch, boka bord på 0383-976 20.
Förrätt
Rökt hjortstek med pepparrotspannacotta
Tartar på fjordlax och pilgrimsmussla.
Varmrätt
Rödingfilé med beurre blanc, syltad fänkål, äpple, gurka och dillslungad potatis.
Dovhjort med picklad svamp, svartvinbärssky med rotselleri- och potatispuré.
Dessert
Hjortronparfait med mandelnougatine.
Citron- och vallmokaka med björnbärsmousse.
Senast uppdaterad: