
Vecka 19
Meny för Restaurang Gärdet.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Dagens rätt
Helstekt kotlettrad med pepparsås och friterad potatis.
Dagens vegetariska
Spenat- och fetaostpaj med tomatsallad.
Dagens extra
Laxpudding med skirat smör.
Tisdag
Dagens rätt
Skepparfisk-enkelpanerad sejfilé, gräddbräserad med tomat, purjolök och kryddgrönt. Kokt potatis.
Dagens vegetariska
Smörstekt gnocchi med marinarsås och basilikapesto.
Dagens extra
Schnitzel på kotlettrad med vispat citron- och kaprissmör, rödvinssky och stekt potatis.
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rätt
Boeuf Bourguignon-fransk husmansgryta med rökt sidfläsk, champinjoner och smålök.
Dagens vegetariska
Ostgratinerade crêpes med sparrisfyllning och skuren gräslök.
Dagens extra
Ångad sej med klassisk vitvinssås, ramslöksolja och julienne på gulbeta.
Fredag
À la carte-lunch. Boka bord på 0383-976 20
Förrätt
Citronconfiterad röding med picklad fänkål, rågsegel och gräddkokt sparris.
Friterade chèvrebollar med gulbetskräm, rostade nötter och honung.
Varmrätt
Pocherad kolja på ärtpuré med hummersås och smörslungad potatis.
Örtbakad biff med potatiskaka, pepparsås och palsternackschips.
Dessert
Hallonpannacotta med lemoncurd och maränger.
Nougatglass med karamelliserade popcorn och lavendel&violsås.
Senast uppdaterad: