
Vecka 37
Meny för Restaurang Gärdet.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Dagens rätt
Rotmos med kokt rimmat fläskbog, senap och kryddgrönt.
Dagens vegetariska
Getostgratinerad rödbeta med rotselleripuré och rostad mandel.
Dagens extra
Tisdag
Dagens rätt
Viltfärsbiffar på dovhjort från Tvärskog med timjan och enbärssås, brynt rosenkål och vinbärsgelé.
Dagens vegetariska
Fransk omelett med gräddstuvade champinjoner och riven prästost.
Dagens extra
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rätt
Gratinerad torskfiskfilé Florentine-på spenatbädd med kokt potatis och citronklyfta.
Dagens vegetariska
Zucchinifritters med dill och citron, yoghurtdressing och bulgursallad.
Dagens extra
Fredag
Dagens rätt
Fisk- och skaldjursgryta på Gärdets vis med tomat och saffran, aioli och Husets bröd.
Dagens vegetariska
Broccolisoppa med rostade valnötter och grillat vitlöksbröd. Husets dessert.
À la carte Boka bord på 0383-976 20
Förrätt
Gräddig kräftsoppa med mousseline på kräftstjärtar och krondillsolja.
Tartar på nötinnanlår dijonnaise, friterad lök, syltade rödbetor och kapris.
Varmrätt
Biffstek med konjak och grönpepparsås, Hasselbackspotatis.
Pocherad rödtunga med vinsås och löjrom.
Dessert
Tarte tatin med vår egen crème anglaise.Hallonmousse på tunn chokladbotten med maräng och bärsås.
Senast uppdaterad: