Vecka 3
Meny för Restaurang Gärdet.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Dagens rätt
Biff à la Lindström med skysås och kokt potatis.
Dagens vegetariska
Vegetarisk biff à la Lindström med skysås och kokt potatis.
Dagens extra
Pocherad sejfilé med ägg- och persiljesås, kokt potatis.
Tisdag
Dagens rätt
Wienerschnitzel på kotlettrad med vispat kapris- och ansjovissmör, rödvinssky och citronklyfta.
Dagens vegetariska
Rostad paprikasoppa med fetaost och örtolja. Dessert: Chokladmousse med Melbasås.
Dagens extra
Havets wallenbergare med mandelpotatispuré, brynt smör, lingon och gröna ärtor.
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rätt
Ångad koljafilé med gräslökssås, pommes duchesse och grön sparris.
Dagens vegetariska
Vit kroppkaka med svamp- och lökfyllning, brynt hasselnötssmör och hackad bladpersilja.
Dagens extra
Coq au vin- fransk kycklinggryta med rödvin, champinjoner, syltlök och rimmat sidfläsk. Brynt potatis.
Fredag
À la carte-lunch. Bordsbokning rekommenderas.
Förrätt
Laxcarpaccio med pepparrotscrème, rostade pinjenötter, krutonger och riven parmesan
Smörstekt sparris med pocherat ägg, spenathollandaise och färska örter på brödbädd.
Varmrätt
Fläskfilé med Hasselbackspotatis och pepparsås.
Stekt hälleflundra med Sandefjordssås och kokt potatis.
Dessert
Citroncheesecake med lemoncurd, mandelnougatine och citronmeliss.
Crème brûlée med hallonmousse.
Senast uppdaterad: