Gå till innehåll
3 Servicemeddelanden
3 Servicemeddelanden

Författarbesök av Malin Haawind

Malin Haawind kommer till Vetlanda på författarbesök! Hon är just nu aktuell med den gripande romanen "Den som följer en stjärna vänder inte om".

Författaren Malin Haawind

Många är de läsare som fascinerats av Malin Haawinds ö-trilogi, om paret Holger och Dagmar och deras livsresa. Berättelsen är en folkhemsskildring, där havet är ständigt närvarande, sett ur Dagmars och Holgers perspektiv från små kustsamhällen på Gotland och Tjörn, till höghusen i storstaden.

Malin Haawind kommer till Vetlanda bibliotek för att tala om sitt författarliv. Vid besöket kan hon också berätta mer om sin nya bok, "Den som följer en stjärna vänder inte om" – en historisk roman om Malin Blomsterberg, som var Ellen Keys hushållerska och allt-i-allo. Boken är en berättelse om klass och litteraturens kraft.

Haawind är som sagt känd för sina romaner "De kom från öar", "Och havet gav igen" samt "In mot stenig strand". Men hon har även skrivit fackböcker, alla med svordomar i titlarna. De handlar om ämnen som skam, gräl, dödsångest, att leva med barn och smuts.

Malin Haawind är också verksam som redaktör, översättare och skrivarkurslärare. Hon bor i Stockholm men besöker gärna bibliotek runt om i landet, något vi är väldigt glada över.

Författarbesök arrangeras av Vetlanda bibliotek

Biljettinformation

Fri entré. Biljetter hämtas på Vetlanda bibliotek från 10 oktober.

Det är fri entré.

Mer information om evenemanget

Evenemangsinformation

Datum
klockan till
Plats
Withalasalen, Withalaskolan
Adress
Nygatan 30
Åldersgräns
Alla åldrar
Rullstolsanpassat
Ja
Arrangör
Länk till aktörens hemsida: Vetlanda bibliotek
Telefon
038397450
E-post
biblioteket@vetlanda.se

Sidinformation

Sidfot

Öppet idag: 08:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00