Vecka 6
Meny för Restaurang Gärdet.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Dagens rätt
Dubbelpanerad sejfilé med klassisk remouladsås, gröna ärtor, citron och kokt potatis.
Dagens vegetariska
Panerad blomkål med klassiks remouladsås.
Dagens extra
Helstekt kotlettrad med grönpepparsås och rostad potatis.
Tisdag
Dagens rätt
Raggmunkar med stekt rimmat sidfläsk vår egen lingonsylt och kryddgrönt.
Dagens vegetariska
Friterade grönsaker med stekt ris, yoghurtsås, limeklyfta och färsk koriander.
Dagens extra
Rimmad koljafilé med vit rotsakspuré, blåmusselsås och jordärtskocka.
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rätt
Ungersk gulaschsoppa med gräddfilstopping. Dessert: Äppeltosca med vispad grädde.
Dagens vegetariska
Vit sparrissoppa med vispad mozzarella. Dessert: Äppeltosca med vispad grädde.
Dagens extra
Fredag
À la carte-lunch. Borsbokning rekommenderas.
Förrätt
Tre sorters smörrebröd.
Varmrätt
Ankbröst med hallonsås, pumpapuré och rostad potatis.
Pocherad torskfiskfilé på grönsaksbädd med rödvinssås och potatisbakelse.
Dessert
Chokladkräm med apelsinglace och chokladtuile.
Blåbärsmacarons med lemoncurd samt vaniljglass med blåbärsrippel.
Senast uppdaterad: