
Vecka 41
Meny för Restaurang Gärdet.
Med reservation för ändringar.
Måndag
Dagens rätt
Ugnsstekt laxfilé med dillstuvad potatis och äppelsallad
Dagens vegetariska
Potatis- och purjolökssoppa med surdegssmul. Husets dessert
Dagens extra
Kåldolmar med gräddsås, lingon och kokt potatis.
Tisdag
Dagens rätt
Jägarbiff-pannbiff med champinjonsås, friterad lök och kokt potatis
Dagens vegetariska
Tempurafriterade grönsaker, sötsur sås och stekt ris.
Dagens extra
Onsdag
Stängt
Torsdag
Dagens rätt
Gulschsoppa med gräddfilstopping. Dessert: Äppelkaka med vaniljsås.
Dagens vegetariska
Krämig svamprisotto med kastanjechampinjon och Grana Padano.
Dagens extra
Fredag
Fredags à la carte, boka bord på 0383-976 20
Förrätt
Råraka med tångkaviar, rödlök, dill och vispad crème fraiche.
Björkrisrökt renstek med Waldorfsallad, marinerade lingon och tunnbröd.
Varmrätt
Cordon bleu på kalvinnanlår med kokt skinka, emmentalerost, rundstekt potatis och rödvinssky.
Smörstekt gös med Sandefjordssås, sockerärtor och legume julienne.
Dessert
Pavlova-maräng, lemon curd, frukt och bär samt vispad grädde.
Klassiskt bakad cheesecake smaksatt med vanilj serveras med varma björnbär.
Senast uppdaterad: